315-kopie
 

Watervrienden Hoofddorp

 

 

Inloggen


Aanmelden als nieuw lid

Wachtwoord en/of gebruikersnaam vergeten?

Gedragscode Zwembranche

Watervrienden Hoofddorp heeft veiligheid hoog in het vaandel staan. Zo werken wij met alleen gediplomeerd kader en zijn er altijd mensen in het bad die in het bezit zijn van een EHBO-diploma en/of een geldig ‘Zwemmend Redden voor Zwembaden-certificaat’. 

Daarnaast vragen wij van al onze vrijwilligers een verklaring omtrent gedrag en zijn wij aangesloten bij de Gedragscode Zwembranche. 

De omgang tussen zwembadmedewerkers en bezoekers en zwemleerlingen laat zich niet tot in detail regelen. Zeker niet wanneer lichamelijk contact nodig is in de vorm van instructie, correctie of hulp (denk hierbij aan bezoekers met een beperking) of ter voorkoming van verdrinking of een andere onveilige situatie dan wel noodzakelijk is voor de handhaving van de orde en veiligheid. Niettemin verdient het aanbeveling om uitgangspunten en gedragsregels vast te stellen aan de hand waarvan de grens tussen geoorloofd en ongewenst gedrag van zwembadmedewerkers in concrete situaties kan worden vastgesteld. Het doel hiervan is om alle betrokken personen te beschermen en het publieke vertrouwen in de zwembranche te herstellen.

Het bestuur van deNationale Raad Zwemveiligheid heeft onlangs de Gedragscode Zwembranche vastgesteld. De gedragscode is opgeleverd door de Werkgroep Sociale Veiligheid en tijdens themabijeenkomsten met meer dan 200 professionals uit het werkveld besproken.

Download de Gedragscode Zwembranche.